VMware představuje řešení vSphere+ a vSAN+

Zdroj: Pixabay

Zákazníci budou moci aktivovat doplňkové služby hybridního cloudu zaměřené na lokálně provozované kriticky důležité podnikové aplikace.

Společnost VMware představila řešení VMware vSphere+ a VMware vSAN+, která podle firmy pomáhají zákazníkům přenést výhody cloudu do jejich stávající lokální infrastruktury bez narušení aplikací a serverů. Nová řešení představená na konferenci VMworld 2021 jako technologická preview pod označením Projekt Arctic pomohou zákazníkům zefektivnit infrastrukturu centralizovanou správou prostřednictvím cloudu, integrací Kubernetes, přístupem k novým službám hybridního cloudu a flexibilním modelem předplatného.

„VMware vSphere+ a VMware vSAN+ představují další významný vývojový krok těchto základních řešení, která zákazníci znají a kterým důvěřují,“ uvedl Krish Prasad, viceprezident a generální ředitel divize cloudových platforem a infrastruktury společnosti VMware. „Bez ohledu na to, v jaké fázi digitální transformace a realizace své cloudové strategie se zákazníci nacházejí, vSphere+ a vSAN+ jim pomohou urychlit transformaci tím, že přináší výhody cloudu do jejich stávající lokální infrastruktury spolu se zjednodušenou konzumací na základě flexibilního modelu předplatného.“

Cílem řešení vSphere+ a vSAN+ je poskytovat v distribuovaných prostředích konzistentní infrastrukturu s přidanou hodnotou. Zákazníkům umožní aktivovat doplňkové služby hybridního cloudu zaměřené na lokálně provozované kriticky důležité podnikové aplikace, včetně obnovy po havárii a ochrany před ransomwarem. Zákazníci všech velikostí budou moci nové funkce, zabezpečení a aktualizace produktů získávat mnohem rychleji a výrazně tak zjednodušit svůj provoz – bez nutnosti změn ve stávajících aplikacích nebo hardwaru.

„Jak vyplývá ze zjištění IDC, transformace lokální infrastruktury pomocí cloudových služeb je novým modernizačním trendem, o který se podniky značně zajímají,“ říká Gary Chen, ředitel výzkumu společnosti IDC, který se specializuje na oblast softwarově definovaných řešení. „Díky propojení datacentrového hypervizoru s cloudovými službami budou moci uživatelé využívat inovativní funkce, které lze získat okamžitě, plně je spravovat z cloudu a řešit jimi široké spektrum problematických otázek, jako je efektivita správy, škálování provozu Kubernetes nebo obnova po havárii. Budoucí možnosti tohoto modelu poskytování, například u vSphere+ a vSAN+, jsou neomezené a mohou být pro podniky klíčovým nástrojem rychlé modernizace stávající infrastruktury s minimální námahou.“

Pod tlakem na zvyšování efektivity a produktivity hledají týmy provozující infrastrukturu efektivnější způsoby její údržby a ochrany, aby bylo možné provozovat stále rozsáhlejší a složitější prostředí. V mnoha případech jsou prostředí vSphere zákazníků roztříštěna do různých lokalit, edge prostředí a cloudů, což způsobuje komplikovanost provozu a neefektivitu údržby. vSphere+ a vSAN+ pro taková distribuovaná prostředí poskytují jednotnou správu infrastruktury prostřednictvím konzoly VMware Cloud Console. Konzole obsahuje celkový přehled prostředků, konfigurací, výstrahy, správu a stav zabezpečení lokálních prosředí. Správci budou moci z konzole VMware Cloud Console provádět některé provozní úlohy přímo, například spravovat u svých prostředí konfiguraci a nastavení pravidel. Výhodou pro zákazníky bude i výrazné zjednodušení správy životního cyklu díky automatizaci aktualizací lokální infrastruktury prostřednictvím cloudu. Zákazníci také získají možnost prostřednictvím cloudu řešit problémy a opravovat změny v konfiguraci, včetně bezpečnostních doporučení zajišťujících zachování souladu s firemními pravidly a regulatorními požadavky.

Řešení vSphere+, které poskytuje jednotnou platformu pro provoz virtuálních strojů a kontejnerů orchestrovaných pomocí Kubernetes, pomůže přeměnit lokální infrastrukturu na platformu Kubernetes připravenou pro podnikové použití. Patří sem i poskytování multicloudové infrastruktury ve formě služby (IaaS) vývojářům, což vývojářům umožní konzistentní a efektivní provoz a správu Kubernetes ve velkém rozsahu v lokálních, veřejných cloudových a edge prostředích. Zahrnutí nástrojů VMware Tanzu Mission Control Essentials poskytne zákazníkům globální přehled o celém jejich prostředí Kubernetes a umožní jim automatizovat provozní úlohy.

Díky vSphere+ a vSAN+ budou moci podniky u svých lokálních prostředí využít model licencování založený na předplatném. Výhodou je i to, že veškeré potřebné komponenty a podpora (včetně VMware vCenter, VMware ESXi, Tanzu Standard Runtime a Tanzu Mission Control Essentials) jsou zahrnuté pod jedním produktovým kódem (SKU).

vSphere+ a vSAN+ jsou nové produkty a očekává se, že budou v nabídce na konci 2. čtvrtletí fiskálního roku 2023 společnosti VMware (tj. 29. července 2022). Tanzu Mission Control Essentials je součástí produktu vSphere+ a očekává se, že bude k dispozici ve třetím čtvrtletí fiskálního roku 2023 společnosti VMware.

Exit mobile version