VPS je perfektní volba pro provozovatele webových stránek i pro firmu

Pokud vlastníte firmu nebo jen provozujete byť jen trochu navštěvovanější webové stránky, nejspíše se neobejdete bez serveru. Cloudová řešení prostě hýbou počítačovým světem a server se stává jedním z jeho základních kamenů. Provoz vlastního serveru ale není – lidově řečeno – žádná sranda, a to především z finančních důvodů. Pořízení vlastního serveru je totiž skutečně velmi nákladné. Proto se často i relativně velké firmy, které někdy i samy provozují cloudové služby, spoléhají na externího poskytovatele virtuálního serveru.

Prakticky vlastní server, avšak bez starostí

VPS je totiž zjednodušeně řečeno kompromisem mezi klasickým webhostingem, který je velmi levný, avšak pro klienta nabízí jen silně omezené možnosti a vlastním server, což je zase příliš nákladné. VPS je poměrně levnou službou, která ovšem uživateli přináší oproti prostému hostingu mnohem více možností. Zjednodušeně jde o podstatě o vlastní server, který je ale fyzicky umístěn někde jinde, takže se o něj nemusíte starat. Vše výměnou za měsíční poplatek zajišťuje majitel serveru.

Vy pak získáte jasně definovaný výkon, který vám nikdo nevezme. Toto je ostatně velká výhoda ve srovnání s hostingem, kde se mohou uživatelé navzájem zpomalovat. Vaše webové stránky se zkrátka přestanou správně načítat. Na vině může být právě zvýšený provoz na webu vašeho hostingového souseda. Virtuální server díky dedikovanému výkonu takovou možnost vylučuje. Pokud tedy provozujete uživateli oblíbené webové stránky nebo třeba e-shop, je virtuální server výbornou volbou.

Všichni víme, jak nabitá konkurence v e-commerce sektoru vládne, takže když někdo navštíví e-shop, který se pomalu načítá, velmi pravděpodobně jej rychle opustí. Špatná forma hostingu vás tedy může vyústit i v nerealizovaných tržbách. Virtuální server navíc nabízí i mnohem větší paletu využití než jen hostingový prostor pro internetové stránky. Virtuální server je výborný i jako úložiště pro firemní software. Pro více informací se podívejte na nabídku společnosti Faster CZ.

Exit mobile version