Výrobci firemního softwaru se připravují na Apple Watch

Výrobci firemního softwaru sází na to, že Apple Watch najdou využití i v korporátním světě. I když první firemní aplikace pro Apple Watch nenabízí žádné převratné funkce, vývojáři jsou si vědomi toho, že podívat se k získání informací na zápěstí je pro uživatele mnohem snazší, než sahat po iPhonu.

Své aplikace cílené na korporátní klientelu v uplynulých týdnech představila řada společností. Například firma Blue Jean Networks vytvořila aplikaci, která uživatele upozorňuje na nadcházející schůzky a ukazuje jim seznam schůzek pro daný den. Stejně jako další aplikace pro Apple Watch, i řešení od Blue Jeans funguje pouze tehdy, pokud jsou hodinky spárované s iPhonem.

Firma Good Technology, která se zabývá vývojem aplikací pro správu zařízení běžících na různých platformách, pak vydala aplikaci, která se umí propojit s jejím softwarem Good Work. S touto aplikací mohou lidé skrze Good Work přijímat upozornění na příchozí emaily či události z kalendáře, přičemž IT administrátoři mohou nastavovat, jaké informace se na displeji hodinek budou uživatelům zobrazovat. Nastavit tak je možné třeba to, aby se zobrazoval jen odesílatel a předmět e-mailu.

Své aplikace pro Apple Watch vyvíjí – navzdory tomu, že má svůj vlastní fitnessový náramek – i samotný Microsoft. Například aplikace OneNote umožňuje uživatelům Apple Watch vytvářet poznámky pomocí diktování, u PowerPointu lze smartwatch využít k ovládání slideshow a nová verze aplikace OneDrive pro Apple Watch uživatelům umožňuje sledovat, mazat a vyhledávat fotografie uložené na cloudu.

Otázkou je, zda budou mít o nositelnou elektroniku na pracovišti zájem i samotní zaměstnanci – podle posledních průzkumů to zatím vypadá, že ano. Například studie společnosti MobileIron uvádí, že nositelnou elektroniku by chtělo mít 94 % z 35 000 dotázaných zaměstnanců firem. Téměř 60 % pracovníků v této studii uvedlo, že by si z tohoto zařízení chtěli číst e-maily a telefonovat, 46 % by jej využilo k psaní mailů, 39 % k přistupování ke kalendářům a 37 % ke čtení dokumentů.

Mohlo by vás zajímat:

Exit mobile version