WAN Edge Platform: Cisco nabízí bezpečné zavádění cloudu

Cisco Catalyst 8300 Series

Společnost Cisco představila svoji novou platformu WAN Edge Platform, která zákazníkům má pomoci přejít přechod do cloudu a zajistit bezpečnou a automatizovanou konektivitu pro přístup k aplikacím běžícím v cloudu, v datových centrech i na okraji sítě. Základním nabídky síťových zařízení řízených záměrem jsou směrovače řady Cisco Catalyst 8000 Edge.

Jak uvádí Cisco, podniky urychlují přechod do cloudu a umisťují více výpočetního výkonu pro provoz širšího okruhu aplikací na okraj sítě kvůli zlepšení parametrů. To však podnikovému IT komplikuje správu celého prostředí a zhoršuje přehled a kontrolu nad aplikacemi. Klesá tím i flexibilita a schopnost poskytovat kvalitní uživatelskou zkušenost. Nová zařízení řady Cisco Catalyst 8000 Edge přináší nový přístup k WAN sítím v okrajových lokalitách a pomáhají zákazníkům dosáhnout vyšší agility díky automatizované a bezpečné konektivitě pro přístup k aplikacím běžícím v cloudu, v datových centrech i na okraji sítě.

Nová platforma umožňuje zákazníkům zavádět cloudová řešení jejich vlastním tempem. Pro ty, kteří chtějí zavést architekturu SASE, spojuje Cisco SD-WAN cloudově řízenou SD-WAN a cloudově poskytované zabezpečení do jediného řešení. Pro zákazníky, kteří potřebují lokální řešení, je podporováno komplexní zabezpečení SD-WAN.

V nabídce zařízení řady Catalyst 8000 jsou tři modely pro různé účely:
• Catalyst 8500 Series Edge Platform je výkonné řešení SD-WAN pro datová, kolokační a agregační centra. Podle Cisca představuje nejvýkonnější SD-WAN řešení na trhu s integrovanými ethernetovými porty 40G a 100G v kompaktním provedení formátu 1 RU. Je postavené na procesoru Quantum Flow třetí generace.
• Catalyst 8300 Series Edge Platform slouží k zajištění vnější konektivity poboček. Nabízí modulární přístup s různými možnostmi připojení a umožňuje se rychle přizpůsobovat změnám obchodních požadavků poskytováním služeb na vyžádání. Poskytuje také až čtyřikrát vyšší výkon SD-WAN služeb než stávající směrovače Cisco ISR.
• Catalyst 8000V Edge Software nabízí totéž v softwarové podobě. Lze jej nasadit v cloudu nebo virtualizovaně na platformě, jako je např. Cisco 5000 Series Enterprise Network Compute System (ENCS).

Pro moderní sítě WAN je dnes nezbytné mobilní připojení a Cisco zákazníkům umožňuje přejít na technologie Advanced 4G LTE a 5G WAN. Mobilní brána Cisco Catalyst Cellular Gateway zákazníkům pomáhá zavést bezdrátovou WAN bez úprav stávající infrastruktury. Povyšuje mobilní konektivitu na primární způsob připojení SD-WAN s gigabitovým přenosem do libovolného cloudu nebo jiného umístění.

Všechna řešení jsou poskytována formou předplatného, takže zákazníci průběžně získávají aktualizace/upgrady.

Exit mobile version