WD: Vyspělejší cloudová úložiště i nejrychlejší externí disk

Nové produkty pro ukládání a zálohování dat včetně zbrusu nového a funkčně propracovaného operačního systému WD My Cloud OS 3, který je srdcem a mozkem všech produktů řady My Cloud, představila společnost WD. Mezi novinkami nechyběl nejrychlejší externí disk pro profesionály či nové disky řad Blac a Red s kapacitou 6 TB.
Hlavní pozornost v rámci inovované produktové řady náleží operačnímu systému My Cloud OS 3. Ten především nabízí vylepšené, velmi intuitivní uživatelské rozhraní, které zpřístupňuje široké a flexibilní možnosti sdílení obsahu, zálohování a synchronizace.

Zařízení řady My cloud nezůstávají svému označení nic dlužna, neboť poskytují velmi snadný a intuitivní mobilní a webový přístup k datům. Uživatelé si tak mohou mnohem snáze „uspořádat digitální život“ jak pomocí počítači, tak pomocí tabletu a smartphonu.

Při tom všem však výrobce myslí také na zachování soukromí a kontroly nad uloženými daty uživatele. Právě tyto vlastnosti jsou klíčovou výhodou cloudových úložišť pro osobní využití nebo nasazení v menších a středních firmách, která jsou fyzicky umístěna v domácnosti nebo v kanceláři.

Novinkou je také uživatelské prostředí MyCloud.com, které nabízí přístup k úložišti My Cloud přes intuitivní webové rozhraní, umožňující komplexní řízení přístupu, spolupráci na souborech a zobrazení galerie fotografií a videa.

Ve znamení fotografií

Několik zajímavých novinek My Cloud OS 3 se týká ukládání fotografií. Spolu se systémem je nově k dispozici také mobilní aplikaci My Cloud (dostupná přes iTunes či Google Play), která umožňuje poskytnout odkaz na společné umístění či „album“ v úložišti My Cloud a přátelům či kolegům.

K dispozici jsou i dvě možnosti ochrany fotografií a videí: Stačí je nastavit na automatické zálohování při pořízení nebo uložení, když je uživatel připojen k bezdrátové síti. Takto lze ihned zálohovat složku fotografií v chytrém telefonu či v tabletu.

WD představuje novinky v galeriii Leica

Možná i proto produktové novinky WD představila stylově v pražské galerii Leica. Hostem tiskové konference byla i fotografka Markéta Navrátilová, které se podělila o své zážitky z fotografování cyklistického závodu Tour de France.

Nejrychlejší disk pro profesionály a dohledový systém pro business

Jako součást představení nového operačního systému WD představila také sadu SDK pro zařízení My Cloud a rozhraní My Cloud API, které mají vývojářům umožnit vytvářet nové možnosti funkce a rozšíření pro celý ekosystém úložišť My Cloud.

Nejrychlejší externí disk WD My Book Pro

Z dalších produktů stojí za zmínku My Book Pro, dosud nejrychlejší externí disk z nabídky WD. My Book Pro umožňuje kreativním profesionálům i dalším uživatelům, kteří vytvářejí objemné soubory a pracují s nimi, výrazně snížit čas pro přenos velkých souborů videa, fotografií či hudby. Jeho přenosová rychlost dosahuje až 435 MB/s. Dostupné jsou kapacity 6, 8, 10 a 12 TB.

WD dále informovala o uzavření partnerství se společností Milestone Systems, díky čemuž bude spolu s produktovou řadou úložišť WD NAS My Cloud Business k dispozici vyspělý software pro kamerové dohledové, monitorovací a zebezpečovací systémy Milestone Arcus.

WD dále oznámila zvýšení kapacity interních disků WD Black a disků pro NAS WD Red. Obě řady byly rozšířeny o modely s kapacitou 6 TB (dosavadním maximem na disk byly 4 TB). Konkrétně „černý“ model se 7 200 ot./min poskytuje podle výrobce o 29 % vyšší maximální přenosovou rychlost než 4TB předchůdce. „Červený“ model dostupný v kapacitách 5 a 6 TB s přenosovou rychlostí 214 MB/s, vylepšenou konstrukcí a 128 MB vyrovnávací paměti se hodí pro úložiště NAS s až 16 pozicemi.

Exit mobile version