Western Digital se zaměřuje na profesionály a výkon

Nová platforma integrovaných flash pamětí Western Digital má přinést základ pro novou vlnu chytrých a propojených mobilních technologií. Na trh byla uvedena také nová značka SanDisk Professional pro profesionální paměťová řešení. Firma také ukázala tři nová úložiště SSD z portfolia produktů řady WD_Black.

WD Black nejen pro hráče

Interní SSD disk WD_BLACK SN750 SE NVMe – tento disk umožní počítačovým nadšencům a hráčům zvýšit výkon jejich PC nebo notebooku, posunout jej na vyšší úroveň a zlepšit zážitek z hraní, a to díky technologii PCIe Gen4 a novému ukládacímu prostoru pro více her. Tento interní disk je bez mezipaměti DRAM (DRAM-less) a je posílen technologií PCIe Gen4 (zpětně kompatibilní s PCIe Gen3). Disk přináší rychlosti čtení až 3 600 MB/s. Oproti svým předchůdcům má až o 30 % nižší spotřebu, proto mohou hráči na noteboocích očekávat delší čas pro hraní mezi nabíjením baterie. Aplikace WD_BLACK Dashboard monitoruje stav disku a optimalizuje v herním režimu špičkový výkon dokonce během streamování. SSD disk WD_BLACK SN750 SE NVMe bude k dostání v kapacitách 250 GB, 500 GB a 1 TB.

Herní SSD disk WD_BLACK D30 Game Drive – je určen především pro hráče na konzolích, kteří chtějí omezit čas načítání a rychleji se dostat do hry. Elegantní a vysoce výkonné úložiště s diskem SSD přináší rychlosti až 900 MB/s. Hráči tak mohou trávit vice času samotným hraním a méně času mazáním her, protože toto úložiště přináší rozšířenou kapacitu až 2 TB7 pro ukládání až 50 her8. Navržen pro perfektní doplnění herních konzolí nové generace, disk má odnímatelný stojánek a je možné jej umístit kamkoli v blízkosti herního systému. Herní SSD disk WD_BLACK D30 Game Drive bude k dostání v kapacitách 500 GB, 1 TB a 2 TB.

Herní SSD disk WD_Black D30 Game Drive pro Xbox – tento disk je vytvořen pro završení zážitků z hraní na herní konzoli Xbox. Tato verze herního SSD disku WD_Black D30 Game Drive je oficiálně licencovaná a nabízí zvýšené rychlosti a kapacity zabalené v kompaktním designu inspirovaném konzolí Xbox. Hráči mohou jednoduše disk připojit a rychle začít budovat svou knihovnu her nebo vytvářet prostor na své konzoli pro hry nové. Je také možné hrát přímo z disku oblíbené předchozí starší hry. Součástí produktu je i měsíční členství ve službě Xbox Game Pass Ultimate s přístupem k vice než stovce her pro konzole i PC včetně online hraní na konzoli v režimu multiplayer. Herní SSD disk WD_BLACK D30 Game Drive SSD pro Xbox je dostupný v kapacitách 500 GB, 1 TB a 2 TB.

Flash paměti pro novou generaci zařízení

Western představil také novou platformu integrovaných flash pamětí pro standard UFS 3.1 (Universal Flash Storage). Nová řešení usnadní práci i zábavu u aplikací mobilních zařízení, automobilového průmyslu, internetu věcí, AR/VR realit, dronů a dalších rostoucích segmentů.

V rostoucím mobilním světě, který je stále v režimu „on“, stále připojený a stále dostupný, poskytuje jedinečná platforma Western Digital UFS 3.1 ve standardu specifikací JEDEC UFS 3.1 rychlost, spolehlivost a budoucí univerzálnost, se kterou zákazníci počítají, aby mohli vyrobit malá, štíhlá a lehká řešení. Se silou možností vertikální integrace pro optimalizaci technologie NAND, firmwaru, řešení ovladačů, softwaru a dalších ovladačů může Western Digital efektivně navrhovat řešení na míru pro celou řadu trhů, včetně mobilních technologií, internetu věcí, automobilového průmyslu a dalších segmentů trhu – při posílení architektury UFS 3.1. Tato nová platforma stanoví nové benchmarkové hodnoty a očekává se, že poskytne zlepšení výkonu sekvenčního zápisu až o 90 % ve srovnání s předešlou generací. Toto vylepšení pomůže využít potenciálu rychlostí nahrávání 5G a Wi-Fi 6 pro přenos dat a přinese lepší práci s daty a vyšší zážitky při přehrávání mediálních souborů, jako je video 8K, a současně vylepší výkon pro aplikace, jako je režim sekvenčního focení.

Paměťová řešení pro profesionály

Nová značka SanDisk Professional má přinášet prémiová řešení úložišť pro tvůrce digitálního obsahu a všechny profesionály. Od produkování nejnovějšího filmového kasovního trháku po zachycení jedinečného okamžiku na svatbě ve vzdálené lokalitě až po spravování digitálního obsahu s obchodně důležitými daty, výkonné portfolio řady SanDisk Professional je navrženo tak, aby poskytovalo škálovatelnost, vysoký výkon a spolehlivá řešení napříč odvětvími po celém světě.

Zrozena na základech světově proslulé spotřebitelské značky SanDisk a značky profesionální třídy G-Technology, která byla po desetiletí volbou hollywoodských profesionálů, nová řada SanDisk Professional nabízí šestnáct modulárních řešení pro pracovní proces s výkonem na profesionální úrovni a spolehlivostí podnikové třídy. Mezi těmito produkty jsou nově:

Exit mobile version