Zajímavé novinky Aceru na veletrhu IFA 2016

IFA 2016 v Berlíně – jeden z nejvýznamnějších veletrhů spotřební elektroniky a zařízení (nejen) pro domácí užití přinesl spoustu novinek, od příslušenství přes barevné tiskárny a smartphony až po notebooky. Vystavoval a zprávy posílal prakticky každý, kdo v tomto oboru něco znamená. Acer však uspořádal videokonferenci, takže i my jsme mohli být při tom a přiblížit vám jeho novinky doslova naživo.

Jason Chen, CEO společnosti Acer

Na úvod vystoupil CEO Jason Chen, který zdůraznil, že Acer už je na trhu 40 let a jeho misí je přinášet lidem nové technologie, které jim zlepší kvalitu života, pomohou a přinesou i zábavu.

Nové tržní segmenty

Acer si vytyčil několik strategických oblastí, které hovoří jasně – computing, gaming, sensation, elder care (péče o staré) a life style.

Díky akvizicí firmy Pawbo se Acer nově zaměří na domácí mazlíčky.

Lidé si pořizují domácí mazlíčky, a ty chtějí mít stále „u sebe“. Evropa přitom za Severní Amerikou příliš nezaostává. Acer (nejen) na to reagoval akvizicí firmy Pawbo, která umožňuje propojit a synchronizovat více zařízení – PC (notebook), smartphone, kamery a sdílet jejich obsah. „Jen v roce 2015 lidé utratili za věci pro domácí mazlíčky přes 100 miliard dolarů. Jde z nich dobrý byznys. Firma Pawbo získala dobrou reputaci na Amazonu, dodává zařízení, která umožňují domácí miláčky s využitím technologie Pawbo sledovat – přes kamery ve smartphonu, notebooku apod.

Acer se také zaměřuje na sport a dává k dispozici senzory, například na měření tepu, pozice přes GPS apod., v podobě přislušenství Xplova.

V rámci iniciativy Acer Elder Care se výrobce zaměří na využití technologií péči o starší občany.

V péči o starší lidi, pro které jsou dnešní technologie už téměř neuchopitelné, Acer chce pomoci zvýšit kvalitu jejich života a propojit je s rodinou, přáteli, pečovateli apod.
Acer šel vždy na množství, proto se při prodeji těchto zařízení spoléhá na Amazon. Ostatní významné e-shopy pravděpodobně nezůstanou stranou a je jen otázkou času, kdy bude moci tato zařízení koupit na těch našich, nebo rovnou z pobočky Amazonu.

Nejtenčí notebook na světě

Acer rostl v našem regionu (EMEA) ve všech segmentech, zejména v zařízeních 2 v 1. Nové modely notebooků jsou skutečně zajímavé – tenké (dokonce pod 10 mm), lehké, až extravagantní a s vysokou výdrží na baterie – herní Acer Predator má dokonce zakřivený displej.

Acer Swift

„Acer Aspire S13 možná bude nejlepší volbou v ultraboocích s Windows 10,“ prohlásil Jason Chen. Acer Swift 1 zase přichází ve čtyřech barvách a 12hodinovou výdrží na baterie. Čtrnáctipalcový Acer S3 má tenké celokovové tělo a jemu podobný Acer S5 má dokonce 13hodinovou výdrž na baterie. Vlajkovou lodí je Acer S7, „tlustý“ 9,98 mm, s gorilla glass displejem a procesorem 7. generace Intel Core i5. Jde o nejtenčí notebook na světě. Řada Acer Swift má začínat na 299 dolarech.

Acer a Intel

Intel je pro Acer velkým partnerem a na konferenci vystoupil i Chris M. Walker, Intel vicepresident Client Computing Group, který zdůraznil přednosti nové řady procesorů. Jsou například 10x efektivnější, 8,6x výkonnější při vytváření obsahu a jeho konzumaci než první generace.

Míření jako v Apache

Monitor Acer Predator má na herním trhu 37% podíl a model Z271T je také prvním monitorem na světě, který umí sledovat pohyb očí pro přirozené zacílení, což při hře odstraňuje zpoždění dané reakcí člověka pro pohyb myší – stačí se podívat na cíl a „vystřelit“ jako v bitevním vrtulníku Apache, prostě „look to kill“.

Acer Predator 21 X se zakřiveným displejem, hit pro hráče

Zakřivený Acer Predator 21 X

Kdo si pak chce tahat hry s sebou, má k dispozici herní notebook Acer Predator 21 X se zakřiveným displejem.

Headset pro virtuální realitu

Ohledně her a virtuální reality Acer spolupracuje s firmou Starbreeze a výsledkem jejich společné snahy je headset – „brýle“ s rozlišením 5K pro hry, ale i korporátní využití v oblasti virtuální reality. Nový location-based concept pro distribuci platformy obsahu pro virtuální realitu spoléhá u Aceru na IMAX a Google.

Exit mobile version