Zebra s prodejními partnery Acronisu

Distributor a zastoupení zálohovacího řešení Acronis, společnost Zebra systems, pozvala svoje prodejní partnery na seminář do Velkých Pavlovic, kde je seznámila s verzí Acronis Backup 12.5 (update) U2, která přišla v prosinci 2017 a vyhlásila i nejlepší prodejní partnery. Kromě toho představila Zebra systems budoucnost a vize společnosti Acronis v podobě technologie blockchain a Acronis Backup (Hybrid) Cloud.
Acronis Backup 12.5 je zálohovací řešení pro organizace všech velikostí až do stovek počítačů. Umí zálohovat fyzické, virtuální I cloudové stroje, hostitele, disky, svazky, data. Podporuje 21 platforem a má aktivní ochranu proti ransomwaru. Software, dokumentace a podpora jsou v češtině (od Zebra systems). Acronis Backup Q12.5 je ve dvou verzích, a sice Standard a Advanced.

Acronis Backup má patentově chráněnou technologii pro disk-imaging, zálohuje úložiště – disky, NAS, SAN, Acronis Cloud Storage, VMware vSphere, Microsoft Hyper-V, uživatelská data v PC, Mac I mobilních zařízeních, zálohuje Microsoft Exchange, SQL Server, SharePoint, Active Directory. Je vybaven vzdáleným, webovým centralizovaným řídícím rozhraním podporující dotyková zařízení, přizpůsobitelné dashboardy a Acronis Active Protection proti ransomwaru.

Verze Acronis Backup 12.5 Advanced má přidány některé funkce, zejména pro podniková nasazení. Jde například o zálohování Oracle Database s trunkací logů, podpora pro Citrix XenServer, Red Hat Virtualization, Linux KVM, Oracle VM Server, NetApp SAN Storage Snapshots pro zálohování VMware vSphere, zálohování clusterových systémů Exchange a SQL Server, deduplikace centralizovaných diskových úložišť, podpora páskových jednotek, knihoven a autoloaderů, centralizovaný katalog dat s vyhledáváním, management skupin podle uživatelem používaných směrnic, Acronis Notary, administrační role (přístup na základě role) a delegování, pokročilý systém hlášení, nebo off-host management zálohování aj.

Největší vylepšení Acronis Backup 12.5 U2 a blockchain

Největším vylepšením v nové verzi je inteligentní zálohování notebooku na cestách. Například lze nastavit, aby Acronis Backup nezálohoval při napájení z baterie, nespouštět zálohování v určitých Wi-Fi sítích, zamezit uspání stroje při zálohování apod.

Pro podniková prostředí je zase vylepšením all-in-one appliance pro VMware jako OVF template.
Acronis je také první firmou, která hodlá začlenit do ochrany dat blockchain. Díky blockchainu bude možno mj. zjistit, zda nebylo se souborem manipulováno apod.

Licencování Acronis Backup 12.5 a maintenance s ticketováním
Acronis Backup má různé druhy licencí – perpetuální, které zahrnuje jeden rok maintenance a licence v podobě subskripce (1, 2, 3leté možnosti, zahrnuje maintenance). Licencování je na počet fyzických strojů, virtuálních hostitelů, e-mailových schránek Office 365 nebo cloudových instancí. Acronis Cloud Storage add-on je subskripcí na potřebnou kapacitu, včetně místa pro mobilní zařízení.

Maintenance Acronis sestává z technické podpory (mail, chat, telefon) a bezplatný upgrade na účtu Acronis (www.account.acronis.com/auth/login). Maintenance AAS (Acronis Advantage Standard) má zajištěnu podporu 10/5 a AAP (Acronis Advantage Premier) má podporu 24/5. Ceník podpory je k dispozici u distributora Zebra systems a jeho prodejních partnerů.

Kvůli nárůstu počtu dotazů zavedla společnost Zebra systems tzv. ticketovací systém (správa požadavků na podporu), kde jsou jednotlivé požadavky zavedeny jako záznam do fronty, díky kterému nelze žádný opomenout.

Acronis Backup Cloud

Acronis Backup Cloud (ABC) je verzí vhodnou pro poskytování partnerských služeb. Acronis totiž míří kromě on-premise řešení do komplexní ochrany. Jde o Acronis Backup Hybrid Cloud pro jednotnou, centralizovanou správu dat s nezávislým managementem, pro jakýkoliv druh ochrany (archivace, zálohování, cloud storage, disaster recovery, monitoring…) v jakémkoliv nasazení (on-premise, cloud), pro jakoukoliv zátěž, jakoukoliv storage a jakýkoliv druh obnovy dat. ABC disponuje obdobnými technologiemi, jako Acronis Backup 12.5 U2 Advanced a ovládací konzole byla přepracována tak, aby umožňovala téměř libovolné nastavení, specifické pro různé zákazníky.

Služba Acronis Disaster Recovery Cloud je kompletní samoobslužné řešení postavené na službě ABC, které umožní okamžitě obnovit kritické IT systémy. Acronis Data Cloud pak je shrnutím zálohovacích a recovery služeb v cloudu společnosti Acronis, které mohou zákazníci využít.

Acronis Backup Cloud u společnosti ACMT

Využití těchto služeb představil Jindřich Šaur ze společnosti ACMT, která jednak sama řešení používá, jednak jej poskytuje vybraným klientům. Jejími požadavky byly rychlost, snadnost použití, šifrování, lokální úložiště pro rychlost obnovy a externí úložiště pro případ vykradení, vyhoření či vytopení. Původně měli vlastní řešení na Linuxu apod., následně Acronis Backup Advanced, a poté přešli na Acronis Backup Cloud, který splňuje všechny výše uvedené požadavky. Zálohují do něj fyzické servery, virtuální servery, stanice, mobilní zařízení, schránky Office 365 a umožňuje jim e-mailové reporty.

Ocenění prodejní partneři

Ocenění prodejních partnerů znamená ocenění nejen obchodních výsledků, ale i jejich expertních schopností, bez kterých by jich na dnešním trhu nedosáhli. Nejúspěšnějšími partnery za prodej zálohovacího softwaru Acronis byly na semináři ve Velkých Pavlovicích oceněny společnosti ACMT, Ing. Jaroslav Holeček a TEXI Dačice.

Zebra systems a její distribuce

Zebra systems je value-added distributorem produktů a řešení Acronis, GFI, Kerio a Parallels.

Exit mobile version