Získejte více od Acronisu a GFI se Zebra systems

Získejte více od Acronisu a GFI se Zebra systems. V tomto duchu proběhlo jarní setkání Zebra systems, distributora produktů a řešení Acronis a GFI s prodejními partnery, tentokrát 21. května 2019 v Ostravě. Setkání zahájil Zdeněk Bínek, ředitel Zebra Systems, který ohlásil novinky Acronis Cyber Cloud a GFI Unlimited.

Zdeněk Bínek, Zebra systems

Acronis Cyber Cloud je hybridní řešení zálohování a obnovy dat pro zákazníky, kteří to požadují jako službu a spoléhají na jejího poskytovatele, u nás prodejního partnera společnosti Acronis, potažmo Zebra systems. Umožňuje kompletně spravovat zálohování v různých cloudových prostředích (Acronis, Amazon Web Services – AWS, MS Azure), ale i on-premise na storage u zákazníka či partnera. Takové rozdělení zálohování dat je totiž důležité z hlediska bezpečnosti. K dispozici je už nyní a plné spuštění bude v říjnu 2019.

GFI Unlimited poskytuje neomezený přístup uživatelů k veškerému podnikovému softwaru GFI s jednotnou a výhodnou cenou.

Acronis

Vlajkovou lodí této firmy je Acronis Backup pro zálohování, replikace, cloudové úložiště a disaster recovery. Ve verzi 12.5 je k dostání ve dvou edicích, Standard a Advanced, podporuje 21 platforem a chrání data ve vzdálených i v on-premise systémech, v privátních i veřejných cloudech i na mobilních zařízeních a s aktivním zabezpečením proti ransomwaru. Má 15sekundovou cílovou dobu obnovy (RTO) a je jedním z nejrychlejších zálohování na trhu.

Trvalé licence jsou stále k dispozici, využívat Acronis Backup jako službu je však pružnější. Cloudové licence jsou na základě měsíčních poplatků s diferenciací podle položky (Disaster Recovery Storage – měsíční poplatek, výpočetní zdroje – když cloudový server běží, DR IP – měsíční poplatek za každou externí IP adresu přidělenou serveru). K dispozici je obsáhlejší balík nástrojů, lze však začít v malém. Administrátor má vše na jedné konzoli a pro cloudový management není zapotřebí vlastní hardware.

Acronis kromě toho dodává ještě Acronis True Image pro osobní zálohování; Acronis Files Advanced pro sdílení a synchronizaci dat; Acronis Files Cloud pro bezpečný a soukromý přístup, synchronizaci a sdílení dat navržené poskytovateli služeb pro ně samé; Acronis Storage jako softwarově definované úložiště pro datová centra; Acronis Notary Cloud k notarizaci dat a elektronickému podepisování na bázi blockchainu pro poskytovatele služeb; Acronis Disaster Recovery Cloud – integrované zálohovací a disaster recovery řešení opět pro poskytovatele služeb; a Acronis Backup Cloud – hybridní řešení zálohování a obnovy dat pro poskytovatele služeb s podporou více než 20 platforem (Windows, Linuxu, Mac, VMware vSphere, MS Hyper-V, Citrix XenServer, Linux KVM, Red Hat Enterprise Virtualisation a Oracle VM Server, Amazon EC2, Azure, Office 365, Exchange, SQL Server, SharePoint, Active Directory, iPhone, iPad, Android).

GFI

GFI poskytuje více vrstev ochrany. Z technického hlediska byla věnována pozornost mj. řešení GFI LAN Guard pro správu aktualizací, skenování zranitelnosti, audit sítě a detailní vhled do bezpečnosti sítě. Jde o první a spíše pasivní vrstvu, která však řekne, kudy by se mohl malware do sítě dostat. Je to svým způsobem síťový skener, který ví o každém prvku s IP adresou v síti. Kromě funkce skeneru hodnotí možnosti ohrožení (vulnerability management). Umí také rozesílat a uplatňovat softwarové záplaty na všechny podporované distribuce Windows, MacOS, Linux, a také na aplikace typu FireFox a Chrome. LAN Guard tím bere zodpovědnost o záplaty z beder uživatelů v podnikové síti na sebe. Málokdo si totiž nainstaluje záplatu Windows ihned jak na něj vyskočí okno s informací, že je záplata k dispozici, protože zrovna teď píše e-mail, a proto nemá na aktualizaci čas.

GFI dále dodává produkty GFI MailEssentials, WebMonitor a Archiver. GFI MailEssentials je určen pro bezpečnost e-mailové komunikace – filtraci spamu, blokování e-mailových virů a s detailním nastavením podle uživatele. GFI WebMonitor zase zajišťuje online bezpečnost, filtrování webu a řízení přenosové rychlosti. GFI Archiver určen pro archivaci souborů a e-mailů, zmenšení .pst souborů, s pokročilými funkcemi hledání a pro vyhovění legislativě (compliance).

Na základě nedávné akvizice společnosti Kerio dnes patří do portfolia GFI ještě KerioConnect pro e-mail, kalendáře, kontakty a instant messaging a KerioControl pro jednoduché unifikované zabezpečení sítě před viry, malwarem a škodlivými činnostmi. Jeho součástí je next-generation firewall a směrovač, detekce a prevence útoků (IPS), antivirová ochrana, VPN a filtrování obsahu aplikací.

Na semináři vystoupil jeden z partnerů pro Kerio, který informoval ostatní o zkušenostech s technickou podporou ze strany Kerio, která se po restrukturalizaci, přesunutí z Čech a centralizaci už podstatně zlepšila.

Do portfolia GFI spadá také Exinda pro řízení šířky pásma v síti pro správu provozu, zařízení aplikací a chování uživatelů jediným řešením.

Podpora od Zebra Systems

Distributor Zebra systems zdůraznil marketingovou podporu, kterou je schopen svým prodejním partnerům poskytnout – obsah, materiály, podporu při seminářích apod. Už na tomto setkání jim rozdal brožury a letáky s případovými studiemi nasazení produktů Acronis a GFI. Zmiňme například v ČNB, kde s Acronisem zálohuje 1 550 uživatelů, dále jsou řešení Acronis a GFI (včetně Keria) nasazeny v Lince bezpečí, Stavební spořitelně České spořitelny, UNICEF, BAE Systems (Eurofighter), Hannah apod.

Jako součást podpory od Zebra systems lze považovat i vystoupení některých partnerů s osobními zkušenostmi s produkty Acronis a GFI (včetně Keria).

Exit mobile version