Do holešovického Port7 od Skanska se stěhuje úspěšný startup MANTA

Necelý rok před dokončením přivítal Port7 společnosti Skanska svého čtvrtého nájemce. Česko-americký startup MANTA, který se zabývá mapováním a analýzou datových toků v prostředí velkých firem, si pronajal 1391 m2 v budově Dover. Port7 nabízí celkem 35 800 m2 prémiových kancelářských a komerčních prostor. Pronajato je aktuálně 11 600 m2.

Projekt Port7 se nachází na Praze 7 mezi Trojským a mostem Barikádníků. Bude jej tvořit 7 věží s nezaměnitelným výhledem na kompletně zrekonstruované nábřeží Vltavy s názvem „Náplavka 2.0” a trojské vinice. Park plný zeleně nabídne prostor pro práci, relaxaci a volnočasové aktivity.

Prémiové kancelářské prostory pro úspěšný startup MANTA
Česko-americký startup MANTA letos dosáhl zásadního úspěchu, když od mezinárodních i tuzemských investorů získal investici 35 mil. USD (přes 800 mil. Kč). Unikátní softwarová platforma MANTA poskytuje svým uživatelům ucelený pohled do datového prostředí firmy vytvořením mapy všech datových toků, zdrojů a změn, čímž zásadně pomáhá zlepšit správu dat a urychlit řešení případných datových incidentů. Mezi její klienty patří přední mezinárodní společnosti z oblasti finančnictví, telekomunikací, retailu, dopravy a logistiky. Zhruba polovina z přibližně 200 zaměstnanců MANTY sídlí v Praze, další kanceláře má společnost v americké Tampě, New Yorku, portugalském Lisabonu a irském Dublinu.

„Port7 je mimořádné místo se skvělou atmosférou a já věřím, že poskytne našim zaměstnancům nadmíru kvalitní pracovní prostory a dodá nám spoustu inspirace. MANTA se dynamicky rozvíjí a prostory v Port7 k ní přesně sedí,“ říká Tomáš Krátký, zakladatel a generální ředitel společnosti MANTA.

MANTA vznikla v roce 2008 původně jako interní nástroj pro mapování datových toků. V roce 2015 začala fungovat jako samostatná firma, která se postupně rozvinula a prošla třemi investičními koly (nejdříve 5 milionů dolarů a posléze v rámci Série A 13 milionů dolarů a v květnu 2022 v rámci Série B dalších 35 milionů dolarů). Tím se MANTA zařadila mezi historicky nejúspěšnější startupy z České republiky.

Pronajato je 33 % prémiových kancelářských a obchodních prostor
Výstavbu Port7 zahájila Skanska v únoru 2021. Její dokončení plánuje na začátek druhého kvartálu 2023 a už nyní jsou prostory pronajaty z 33 %. Práce dosáhly nejvyššího patra a byla dokončena hrubá stavba. Nyní probíhá instalace fasády, takže budovy brzy získají svůj specifický vzhled, který odráží industriální minulost lokality.

Celkovou architektonickou koncepci Port7 navrhl uznávaný ateliér DAM.architekti. Architekti se inspirovali industriální historií lokality a charakter projektu utváří i přilehlá železnice. Port7 už teď spojuje se železniční stanicí a metrem tunel a motivy kolejí se promítají i do návrhu fasády.

„Cílem společnosti Skanska je vytvořit moderní víceúčelový projekt, který nájemníkům poskytne nejen prvotřídní pracovní prostory, ale také možnosti pro odpočinek, jako jsou restaurace, služby a prostory pro mimopracovní aktivity s přáteli. Projekt změní stávající nevyužitý areál na veřejný park a vytvoří novou promenádu podél řeky. Port7 bude skvělým místem pro práci i volný čas. Množstvím zeleně a příjemnou atmosférou chceme udělat z místa nové srdce Holešovic,“ vysvětluje Jan Hes, projektový manažer Port7.

Kromě kancelářských a obchodních prostor představuje Port7 závazek společnosti Skanska k udržitelnosti a zajištění zdraví svých nájemců. Port7 usiluje o získání certifikátů LEED Platinum a WELL Platinum a také o certifikaci WELL Health-Safety Rating, které odráží potřebu chránit zdraví nájemníků i návštěvníků budov v postpandemické době.

„Port7 je klenotem mezi našimi projekty a jsem velmi ráda, že si jej jako své nové sídlo vybral tak úspěšný startup, jakým je společnost MANTA. Věřím, že prostředí, které na nábřeží vytváříme, urychlí její růst a že MANTA i její zaměstnanci budou v nových prostorách spokojeni,“ uzavírá Iva Vařechová, vyjednavačka společnosti Skanska pro nájmy.

Exit mobile version