HPE představilo nové cloudové služby pro platformu HPE GreenLake

Data target

Nové nativně cloudové služby nevyžadují migraci dat do cloudu: poskytují analytickou platformu pro data a aplikace v on-premise prostředí, na okrajích sítě i ve veřejných cloudech.

Společnost Hewlett Packard Enterprise představila rozsáhlou řadu nových cloudových služeb pro edge-to-cloud platformu HPE GreenLake. Podnikům poskytnou podporu pro digitální transformaci jejich aplikací a dat v nové době. HPE tímto krokem vstupuje na velké a rychle rostoucí softwarové trhy služeb pro unifikovanou analytiku a ochranu dat. Podle tiskové zprávy HPE tyto inovace dále urychlují přeměnu HPE na společnost poskytující cloudové služby. Zároveň dávají zákazníkům větší výběr při rozhodování o IT a obchodní strategii, a to díky otevřené a moderní platformě, která poskytuje cloudové prostředí kdekoli. Nové možnosti doplňují portfolio cloudových služeb HPE GreenLake; zahrnují následující služby:
• HPE GreenLake for analytics – otevřené a unifikované analytické cloudové služby pro modernizaci všech dat a aplikací – ať už on-premise, na okraji sítě nebo v cloudu.
• HPE GreenLake for data protection – cloudové služby pro obnovu po havárii a zálohování, které firmám pomohou čelit ransomwaru a zabezpečit data od okrajů sítě až po cloud.
• HPE Edge-to-Cloud Adoption Framework a automatizační nástroje – komplexní, osvědčená sada odborných metodik a automatizačních nástrojů pro urychlení cesty do cloudu a omezení souvisejících rizik.

„Přestože jsou data jádrem modernizace IT v každém odvětví, tak až do dnešního dne byly firmy nuceny spokojit se se staršími analytickými platformami, které postrádají nativně cloudové schopnosti. Případně v podnicích byly nutné složité migrace dat do veřejného cloudu, vyžadující přijmutí nových procesů a tím nutnost riskovat závislost na jediném dodavateli. Nové analytické cloudové služby HPE GreenLake umožňují firmám překonat tyto kompromisy a poskytují jim jedinou platformu pro všeobecnou unifikaci a modernizaci dat. Společně s novými cloudovými službami HPE GreenLake na ochranu dat poskytuje HPE svým zákazníkům bezkonkurenční platformu pro ochranu, zabezpečení a plné využití hodnoty jejich dat – od okrajů sítě až po cloud,“ uvádí Antonio Neri, prezident a generální ředitel společnosti HPE.

HPE GreenLake pro unifikovanou analytiku umožňuje firmám urychlit modernizaci. Nové cloudové služby dostupné na edge-to-cloud platformě HPE GreenLake jsou nativně cloudové, a aby se předešlo složitým migracím dat do veřejného cloudu, poskytují pružnou, unifikovanou analytickou platformu pro data a aplikace v on-premise prostředí, na okrajích sítě i ve veřejných cloudech.

Jak dále uvádí tisková zpráva, společnost HPE rovněž oznámila osvědčenou sadu metodik a automatizačních nástrojů, které organizacím umožní zaujmout na datech založený přístup a dosáhnout optimálního provozního modelu cloudu napříč všemi prostředími. HPE tak pokračuje ve zrychlování dynamiky edge-to-cloud platformy HPE GreenLake.

Exit mobile version