Acronis Backup 12 a Acronis Backup Cloud

Společnost Acronis seznámila své uživatele a poskytovatele (resellery) koncem října 2016 na Acronis Roadshow v Bratislavě a Praze s produkty Acronis Backup 12 a Acronis Backup Cloud. Produkty Acronis jsou na českém trhu k dispozici prostřednictvím partnerské distribuční sítě Zebra Systems.
Tyto produkty jsou postaveny na nové hybridní cloudové infrastruktuře a s podporou ochrany a obnovy dat v téměř každém IT prostředí. Získali také informace o dalších řešeních, včetně Acronis Access pro bezpečné sdílení a synchronizaci dat, a řešení Monitoring, Notary a Deployment.

V oblasti ochrany podnikových dat zvažuje nasadit v budoucích 12 měsících nejvíc (45 % účastníků) právě řešení pro zálohování dat.

Všechna řešení Acronis jsou postavena na Acronis AnyData Engine, sadě technologií ochrany dat, které připravují, ukládají, obnovují a zpřístupňují jakákoliv data z jakékoliv lokality. Technologie Acronis chrání více než 5 000 petabytů dat u více než 500 000 podnikových zákazníků, kteří potřebují ke své práci chránit svá kritická data. K nejnovějším zákazníkům patří od července 2016 také tým Formule 1 Scuderia Toro Rosso, který generuje během každého závodního víkendu zhruba 700 GB dat a se kterým Acronis také uzavřel partnerství o sponzoringu.

Zdeněk Bínek (vpravo), ředitel distribuční firmy Zebra Systems se svým týmem

Z průzkumu, který Acronis na konferenci mezi jejími účastníky provedl, také vyplývá:

• V budoucích 12 měsících zvažuje nasadit 45 % českých podniků řešení pro zálohování dat, dále 18 % řešení pro disaster recovery a 17 % pro sdílení a synchronizaci dat;

• 57 % firem preferuje zálohování podnikových dat do lokálního úložiště, 8 % do cloudu a zbylých 35 % hybridně;

• V následujících 5 letech budou podle názoru účastníků největší IT hrozby pocházet z ransomwaru (57 %), sociálních sítí (42 %) a trendu IOT (internet of things) – (29 %).

Exit mobile version