Barevná multifunkce OKI s extrémně levným tiskem

Úsporná LED multifunkce OKI ES5463 má extrémně nízké náklady na tisk, automaticky oboustranně tiskne, skenuje i kopíruje.

Japonský výrobce kancelářských tiskáren OKI na český trh dodal větší množství modelů řady ES, které jsou běžně dostupné jen v rámci velkých tendrů a výběrových řízení. Tento přístup souvisí s obecným nedostatkem profesionálních tiskových zařízení na trhu, který je způsoben globálním výpadkem produkce čipů. Výhodou řady ES jsou mimořádně levné tiskové náklady, rychlý tisk a náhradní díly identické s běžnými modely OKI.

Model OKI ES5463 je prakticky totožný s jednou z nejprodávanějších multifunkcí do firemního prostředí – s modelem OKI MC563. Jedná se tedy o robustní A4 barevnou LED multifunkci, vhodnou především pro menší a středně velké pracovní skupiny, ale která díky velmi levnému spotřebnímu materiálu a své robustnosti osloví i větší pracovní skupiny, kde se tiskne a kopíruje ve velkém.

Zařízení OKI nabízí vysokokapacitní tonery CMY na 6000 stránek a černý (K) toner na 7000 stránek. Běžná barevná stránka tak vyjde na velmi příznivých 1,71 Kč a černobílá na 0,27 Kč, počítáno bez DPH a s veškerým spotřebním materiálem (tonery, tiskové válce, zapékací jednotka, přenosový pás). Nákup alternativních tonerů v takovém případě nedává smysl, tím spíše, že výrobce nabízí prodlouženou záruku 3 roky se servisem u zákazníka spojenou s používáním originálního spotřebního materiálu. Výraznou výhodou je, že zařízení je dodáváno s tonery s plnou kapacitou.

I na základě dlouhodobého testu staršího modelu OKI MC562, který je konstrukčně velmi podobný, můžeme konstatovat, že tato zařízení jsou díky své robustnosti po dobu očekávané životnosti 5 a více let jen minimálně poruchová.

Model ES5463 se ovládá prostřednictvím tlačítkového panelu s LCD displejem. Jeho parametry vyhoví firmám a kancelářím všech velikostí, kombinuje vysokou rychlost a jednoduché ovládání. Multifunkce používá pro automatický oboustranný tisk, skenování i kopírování úspornou digitální LED technologii. Praktický je spolehlivý podavač pro automatické skenování až 50 listů najednou.

Barevná multifunkce disponuje pamětí 1 GB RAM a 3 GB eMMc, standardně se dodává s Gigabit Ethernetem a volitelně jako rozšíření s Wi-Fi modulem. Přístup k dokumentům chrání funkce jako Private Print a volitelná funkce Card Release, což je důležité při naplňování požadavků GDPR.

Stroj s rozlišením 1200 x 1200 DPI tiskne rychlostí 30 stran za minutu černobíle i barevně, s prvním výtiskem již za 7,5 vteřiny. Dokáže tisknout jak z lokálního počítače pomocí USB portu, přímo z USB klíče (na který lze i skenovat), dále přes drátovou síť a bezdrátovou síť (volitelně) a umožňuje i tisk z mobilních zařízení pomocí služeb Apple AirPrint a Oki Mobile Print.

Multifunkční tiskárna nabízí technologii High Definition Colour a potiskne širokou škálu materiálů od formátu A6 až po 132cm bannery a poradí si i s vysokou gramáží 220 g/m2, vhodnou například na vizitky. Multifunkce je vybavena řadou eko funkcí, které šetří energii a pomáhají redukovat provozní náklady.

 

Tichý režim je ideální pro malé kanceláře, režim hlubokého spánku snižuje spotřebu a nechybí ani režimy pro úsporu toneru. V pohotovostním režimu se příkon tiskárny pohybuje pod hranicí 20 W, ve spánkovém módu spotřeba činí pouze 1,5 W a po automatickém vypnutí příkon klesne pod 0,5 W.

V základní konfiguraci disponuje multifunkce vstupním zásobníkem na 250 listů A4 a multifunkčním zásobníkem na 100 listů, volitelně lze k zařízení přikoupit ještě přídavný zásobník s kapacitou 530 listů.

Další informace o multifunkční tiskárně v PDF přináší produktový list OKI ES5463

Exit mobile version