HPE GreenLake rozvíjí hybridní cloudové prostředí

Společnost Hewlett Packard Enterprise představila vylepšení své platformy HPE GreenLake o novou cloudovou službu. Nové řešení se skládá z přepracovaného privátního cloudu, který poskytuje nativní prostředí pro cloud a podporuje hybridní strategii organizací bez ohledu na umístění. Kromě toho společnost HPE představila osm nových cloudových služeb HPE GreenLake, které organizacím dávají větší výběr, kontrolu a předvídatelnost v podnikovém cloudu.
„Před třemi lety jsme se na konferenci HPE Discover zavázali poskytovat celé naše portfolio do roku 2022 jako službu,“ řekl Antonio Neri, prezident a generální ředitel společnosti HPE a dodává: „Platforma HPE GreenLake se ukázala jako vhodný cíl pro hybridní cloud a náš špičkový katalog cloudových služeb umožňuje organizacím řídit modernizaci dat pro všechny jejich úlohy, a to od okraje sítě až po cloud. Inovace, které jsme dnes představili, dále staví na naší vizi poskytnout trhu bezkonkurenční platformu, která podnítí inovace a podpoří transformaci.“

Platforma HPE GreenLake poskytuje zákazníkům a partnerům jednotné prostředí, kontrolu, visibilitu, rychlý a snadný přístup k více než 70 cloudovým službám. Organizace mohou z jednoho ovládacího panelu automatizovat, organizovat a provozovat svou strategii privátního a hybridního cloudu.
Společnost HPE v březnu 2022 oznámila nové, jednotné provozní prostředí, které poskytuje zjednodušené zobrazení a přístup ke všem cloudovým službám, včetně funkcí v edge zařízeních. Skládá se z konvergence platformy HPE GreenLake s Aruba Central, cloudovým řešením pro správu sítě využívající umělou inteligenci a HPE GreenLake pro sítě Aruba, a také osm nových cloudových služeb pokrývající celou škálu případů použití – včetně kabelových a bezdrátových a SD-Branch řešení.
Na konferenci HPE Discover 2022 představila společnost HPE další vylepšení platformy HPE GreenLake, včetně portálu pro vývojáře a jejich nástroje a rovněž užitečnější možnosti pro správu aktiv a pracovních zátěží ve velkém měřítku.
Platforma HPE GreenLake se stále těší velkému zájmu organizací. Aktuálně ji používá více než 1 600 podniků po celém světě. Očištěné tržby ve 2. čtvrtletí 2022 dosáhly hodnoty 829 milionů USD
a trojciferného růstu v počtu objednávek, a to už ve třech po sobě jdoucích čtvrtletích v řadě.

HPE GreenLake v soukromém cloudu
Jak uvádí HPE, trh s privátním cloudem stále roste kvůli mnoha obavám organizací, z důvodu spolupráce aplikací, řízení, nákladů, latence dat a předvídatelnosti. Podnikoví zákazníci z celého světa využívají moderní privátní cloud jako součást své hybridní, multicloudové a digitální strategie. Tradiční nabídky privátního cloudu však z důvodu složitosti, manuálním procesům, malé vizibilitě a správně úzce zaměřeným řešením, která nelze škálovat tak, aby vyhovovala potřebám podniku, svůj slib dosud nesplnily. V reakci na tuto tržní příležitost se HPE GreenLake stala řešením pro organizace, které chtějí zavést placené soukromé cloudy, a to jak pro běžné pracovní nasazení, tak až po velké projekty skládající se z tisíců aplikací a úloh.
HPE GreenLake staví na této dynamice prostřednictvím nového řešení HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise, které přetváří prostředí privátního cloudu takovým způsobem, že poskytuje automatizovaný, flexibilní, škálovatelný a podnikový privátní cloud. HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise je navrženo pro nativní cloudové i tradiční aplikace, zahrnuje modulární infrastrukturu a software a podporuje nasazení holých a virtuálních počítačů a kontejnerových úloh.

Společnost HPE také představila několik cloudových služeb navržených tak, aby organizacím pomohly řídit modernizaci založenou na datech. Konkrétně jde o HPE GreenLake for Data Fabric; HPE GreenLake for HCI (hyperkonvergovanou infrastrukturu); HPE GreenLake for Disaster Recovery; HPE Backup and Recovery;HPE GreenLake for Block Storage; HPE GreenLake for Compute Ops Management.
Aktualizovaná verze platformy HPE GreenLake a řešení HPE GreenLake for Private Cloud Enterprise bude dostupné v září 2022.

Exit mobile version