J.K.R. slaví 25 let

V průběhu čtvrt století se příbramská společnost J.K.R. se stovkou lidí etablovala mezi největší dodavatele informačních systémů v ČR. V průběhu let firma se svým informačním systém Byznys úspěšně zvládla zavedení DPH i přechod z MS-DOS na Windows. Uživatele podle Vladimíra Králíčka (53) oslovuje nejen znalostmi a zkušenostmi, ale také vstřícností a kvalitou služeb.
Jak jste před čtvrtstoletím začínali?

Velice zřetelně si vždy vybavuji náš první velký projekt v roce 1993 – Továrnu dětských vozidel v Duchcově, městě spojeném se svůdníkem žen Casanovou. Při první návštěvě jsem dostal otázku, zda to zvládneme a zda se dostaneme pod milión Kč. Do té doby jsme v J.K.R. dělali zakázky v řádu desítek tisíc. Zlom přišel v roce 1993, kdy se uskutečnila reforma daňové a účetní oblasti, na kterou firma reagovala uvedením systému Byznys verze 3.0, který byl navíc plně funkční i v sítích LAN. O rok později jsme zahájili celoplošnou podporu systému Byznys budováním sítě servisních středisek.

Neměli jste problém s přechodem z MS-DOS na Windows podobně jako řada jiných firem?

Toto zlomové období nastalo na přelomu let 1999 a 2000, kdy jsme se rozhodli vytvořit nový systém v grafickém prostředí pod Windows, protože do té doby Byznys fungoval na platformě DOS. Ruku v ruce s tím přišlo samozřejmě další vylepšování a rozšiřování funkčností systému BYZNYS Win. V dalších letech jsme uvedli na trh nový informační systém pod názvem Byznys VR s integrovaným projektovým řízením.

Vladimír Králíček, generální ředitel J.K.R.

Jaká je vaše pozice na trhu a čím oslovujete uživatele?

Podnikové informační systémy Byznys ERP patří v segmentu středních a větších organizací mezi nejrozšířenější řešení na českém trhu. Nejrůznější průzkumy nás dlouhodobě zařazují mezi 3-5 TOP dodavatelů z několika desítek v ČR skutečně aktivních. Mezi naše výhody vůči nadnárodním firmám patří lepší znalost místního prostředí, rychlejší reakce na změny a dle poznatků od našich zákazníků také vstřícnější přístup k jejich požadavkům a cenová politika.

Exit mobile version