Jak během měsíce připojit 80 poboček pro Generální ředitelství cel?

Poměrně snadný úkol pro technicky a organizačně zdatnou společnost. Jaké je ale skutečné pozadí výběrového řízení?
Již po několik let až do 28.3.2012 poskytovali telekomunikační služby velké státní správě výhradně tři, resp. čtyři operátoři, se kterými byl uzavřen kontrakt více než před pěti lety v rámci projektu tzv. Komunikační infrastruktury veřejné správy (KIVS).

ha-vel

K výše uvedenému datu skončily prováděcí smlouvy a bylo nutné soutěžit kontrakty nové. Po dvou pokusech uspořádat výběrové řízení vláda schválila svým rozhodnutím dne 18.1.2012 povinnost pro jednotlivé instituce a úřady zajistit nové, individuální smlouvy a fungování služeb od 28.3.2012. Ze zcela zásadní podmínkou pro poskytovatele – připojení v centrálním místě služeb, kde jsou všechny instituce propojené (CMS).

Telekomunikační skupina ha-vel aktivně oslovila jednotlivá ministerstva s nabídkou svých služeb. Nabídla to, co stabilně přináší na telekomunikační trh. Tedy kvalitní služby, individuální přístup a efektivní podporu v kombinaci se zajímavou cenovou nabídkou.

Nejrychleji s největším zájmem reagovalo Ministerstvo financí, pod které spadají další instituce (Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových, Finanční ředitelství a Generální ředitelství cel).

Celkově bylo jednáno o připojení 400 lokalit jednotlivých úřadů. Na 350 lokalitách byla nabídka ha-vel vyhodnocena jako nejlepší. Toto číslo potvrdilo, že je ha-vel se svým řešením více než důstojným hráčem na tak exponovaném trhu, jako státní správa bezesporu je. Celková nabízená úspora proti předchozímu řešení se pohybuje v řádech 30-50 miliónů ročně. Díky této nabídce skupina ha-vel vstoupila do elitního klubu poskytovatelů TELCO služeb pro státní správu.

„Zvítězili jsme díky stabilnímu technickému řešení, garanci kvality i servisu, a nejlepší ceně služeb. Věříme, že toto je obecný důkaz pro celou státní správu, že naše společnost je spolehlivou volbou pro projekty tohoto rozsahu a garancí nejvyšší kvality pro státní správu“, říká Ing.Pavel Halfar, generální ředitel telekomunikační skupiny ha-vel.

ha-vel

Vzhledem k celkovému skluzu v termínech výběrových řízení, způsobených zrušením KIVS a dalšími průtahy bylo nutno všechna připojení realizovat v průběhu března 2012. Kvůli realizaci v termínu a nejvyšší možné kvalitě připojil ha-vel po dohodě s Ministerstvem financí 80 lokalit Generálního ředitelství cel.

Telekomunikační skupina ha-vel, tak po svém úspěšném a stabilním působení v korporátním a velkoobchodním segmentu, rozšířila své působení v prestižní sféře služeb pro státní správu. Dokazují to i další úspěchy ve výběrových řízeních, např. pro Policii Moravskoslezského kraje, kde se ha-vel stává dodavatelem datových služeb.

„Podmínky poskytování datových služeb v komerční sféře se dnes velmi liší od podmínek, za kterých nakupuje státní správa. Stát by ušetřil více než 50% nákladů, pokud by respektoval tržní principy, které jsou běžné na telekomunikačním trhu.“, dodává Aleš Fremut, Obchodní ředitel telekomunikační skupiny ha-vel.

Značka ha-vel reprezentuje společnost s patnáctiletou tradicí na trhu, která se zaměřuje na profesionální řešení telekomunikačních služeb pro korporace, veřejný sektor a telekomunikační operátory. Disponuje rozsáhlou infrastrukturou, která se řadí svým rozsahem k největším datovým sítím v České republice.

Exit mobile version