Konica Minolta rozšiřuje využití umělé inteligence pro práci s digitalizovanými dokumenty

Zdroj: Pixabay

Zákazníci jednoduše nechají všechna svá data na stávajících historických úložištích, jako je SharePoint, OneDrive, Google Drive, síťové disky a další. Vše se automaticky dohledá, propojí a na základě tzv. metadat promítne do virtuálního stromu.

Konica Minolta uvedla na český a slovenský trh řešení pro správu elektronických dokumentů od společnosti M-Files. Technologie využívá prvky umělé inteligence, jež umožňují mimo jiné zrychlit vyhledávání dokumentů až o 40 % nebo zkrátit dobu jejich vytváření na polovinu. To potvrzuje i studie nezávislé poradenské společnosti Forrester, která současně vyčíslila návratnost investice do takového řešení u středně velké firmy na přibližně jeden rok.

„Našim zákazníkům zjednodušíme administrativu a současně zajistíme vyšší bezpečnost a flexibilitu práce s dokumenty. Ačkoli služby v oblasti digitalizace dokumentů v České republice poskytujeme přes deset let, celoevropskou spolupráci s M-Files vnímám jako významný pokrok,“ uvádí Lukáš Král, produktový manažer ECM Konica Minolta Business Solutions Czech, a dodává: „Dnes zákazníkům v této oblasti dodáváme jak naše vlastní řešení, tak nástroje Microsoft M365 a v neposlední řadě také další platformy pro práci s dokumenty nebo automatizaci procesů. Technologie M-Files přitom může fungovat samostatně, nebo může být součástí komplexnějších řešení, ve kterých je více platforem a produktů.“

Výhodou platformy M-Files je podle Konica Minolta mj. jednoduchá a rychlá instalace bez nutnosti zdlouhavé analýzy nebo migrace dat a nastavení do nového systému. Umělá inteligence si sama zmapuje jednotlivá úložiště a nalezené dokumenty se následně zobrazují v rámci jednoho uživatelského prostředí, kde s nimi mohou zaměstnanci pracovat.

„Při zavádění řešení nechají zákazníci jednoduše všechna svá data na stávajících historických úložištích, jako je SharePoint, OneDrive, Google Drive, síťové disky a další. Vše se automaticky dohledá, propojí a na základě tzv. metadat promítne do jakéhosi virtuálního stromu. Tento princip zároveň eliminuje nebezpečí, že někdo například dokument uloží do nesprávné složky a pak už jej nikdy nedohledá,“ říká L. Král. Mezi metadata patří například označení druhu dokumentu, jako je faktura, nákupní objednávka, předávací protokol, kontrolní nebo dodací list, jeho autor, datum vytvoření, částka na dokumentu a podobně.

Partnerství s mezinárodní společností M-Files dává Konica Minolta možnost oslovit nadnárodní společnosti, ale také nabídnout stejné řešení a rozšířenou podporu i malým a středním podnikům v České republice a na Slovensku, včetně výhodných cenových podmínek pro nákup licencí M-Files.

„Díky znalostem místní legislativy a mnohaletým zkušenostem s nasazováním DMS umíme navrhnout řešení na míru každému zákazníkovi, včetně vlastních modulů. Další alternativou jsou pak už hotová řešení, která si firmy mohou vyzkoušet. Nadnárodní zákazníci mohou zase těžit z našich lokálních expertních týmů, které dokáží nasadit řešení odpovídající legislativním podmínkám v jednotlivých zemích,“ dodává L. Král.

Exit mobile version