Lidé ve firmách: Gary Kovacs novým CEO společnosti AVG a další novinky

V rubrice „Lidé ve firmách“ vám přinášíme nejžhavější informace o personálních změnách ve významných společnostech. Tentokrát přinášíme novinky ze společností AVG, EMC, Gartner, Prestigio a TP-LINK.
AVG

Gary Kovacs

AVG Technologies N.V. (NYSE: AVG), poskytovatel internetové a mobilní bezpečnosti, soukromí a optimalizace pro 150 milionů aktivních uživatelů, dnes oznamuje, že byl Gary Kovacs jmenován do pozice Chief Executive Officer a Managing Director. Kovacs přešel z Mozilla Corporation, kde působil jako CEO a byl zodpovědný za růst společnosti v oblasti stolních počítačů a mobilů.

Vítáme Garyho v AVG a těšíme se, jak bude naše společnost těžit z jeho dlouholetých zkušeností na pozici CEO a také člena správní rady. Jeho dosavadní kariérní úspěchy najdou v AVG přímé využití v oblasti mobilů, cloudu, softwaru i platform, jsou příslibem do budoucna. Věříme, že jeho zkušenosti i nasazení posunou AVG zase o kus dál,“ říká Dale Fuller, předseda správní rady AVG.

Kovacs má za sebou 25letou kariéru. Před nástupem do společnosti Mozilla byl Senior VP of Market, Solutions & Products v Sybase (získáno SAP) a General Manager a VP of Mobile & Devices v Adobe Systems. Zastával také různé vysoké pozice v marketingu, product managementu, technické i řídící pozice v rámci další významných průmyslových podniků včetně Macromedia (získáno Adobe), Zi Corporation (získáno Nuance Communications) a IBM, kde byl na klíčové pozici při vytváření produktů a strategií, které generovaly dlouhodobý zisk.

Víme, že online je dnes přes dvě a půl miliardy lidí, a předpokládáme, že další dvě a půl miliardy budou nově online v průběhu dalších pěti let. S narůstajícím počtem lidí online vzrůstá také tlak na to, aby byli na internetu chráněni,“ říká Gary Kovacs, nově jmenovaný CEO a MD v AVG Technologies, „zasvětil jsem poslední tři roky svého života tomuto boji. Proto cítím přirozené spojení mezi touto mojí snahou a produkty AVG, které zjednodušují a chrání uživatelův digitální život. Jsem opravdu nadšený, že tady mohu být, a těším se, se pomůžu AVG pokračovat i nadále v růstu.

Bude svoláno mimořádné setkání akcionářů, kde bude schváleno jmenování Kovacse do pozice CEO a člena správní rady AVG Technologies.

EMC

Brad Amico

1. července se 42-letý Brad Amico, rodák z Kalifornie, stal ředitelem společnosti EMC pro oblast východní Evropy v rámci regionu TEEAM . Amico vystudoval Richmond University v Londýně a absolvoval studijní programy „International Business“ a „Business Marketing“ na California State University Long Beach. Jako zkušený odborník může čerpat ze svých 22letých zkušeností v oboru technologií a IT. Během této doby působil v řadě významných korporací v různých zemích světa jako regionální manažer pro prodej. Ve společnosti EMC již 14 let úspěšně rozvíjí svou kariéru v různých předních funkcích. Naposledy působil na pařížské pobočce jako obchodní ředitel pro strategii v regionu EMEA, kde byl velkým přínosem v rámci evropského řídicího týmu.

Na základě silného růstu, kterého pod jeho vedením dosáhla, se společnost EMC rozhodla, že Brad Amico posílí řídicí tým a regionální centrálu ve Vídni. „Mým cílem je usilovat o další zlepšování našich výsledků v segmentu prodeje ve východní Evropě a zejména o zdokonalování naší schopnosti pružně reagovat na požadavky a dotazy našich zákazníků,“ říká Brad Amico.

Brad Amico je ženatý a před krátkou dobou se se svou ženou a dvěma dětmi přestěhoval do Vídně.

Gartner

František Balogh

Tým společnosti KPC-Group, která je zastoupením společnosti Gartner pro Českou republiku, Slovensko a Rumunsko, posílil František Balogh. Na pozici Senior Account Executive bude mít zodpovědnost za strategické řízení vztahů s předními IT manažery a klienty Gartner v České republice a na Slovensku. Dále se bude se podílet na rozvoji lokálních výzkumných a poradenských projektů.

Těším se na těsnou spolupráci jak s manažery informačních technologií, tak také s analytiky Gartner při podpoře klíčových IT iniciativ našich klientů. Jsem přesvědčen, že praktická aplikace rozsáhlé studnice znalostí analytiků Gartner pomůže našim klientům lépe využívat informační a komunikační technologie a maximalizovat tak přínosy jejich investic do IT,“ uvedl František Balogh ke startu nové etapy svého profesního života.

Jsem velmi rád, že František posílil náš tým a věřím, že své zkušenosti se strategickým poradenstvím zúročí především u dodavatelů IT a v oblasti státní správy,“ dodal k nástupu Františka Balogha Oldřich Příklenk, ředitel společnosti KPC Group.

František Balogh působil poslední dva roky jako ředitel rozvoje byznysu ve společnosti IDC CEMA, kde byl zodpovědný za rozvoj a řízení konzultačních projektů pro IT. Předtím pracoval pro několik nadnárodních IT dodavatelů, včetně Sun Microsystems a Bull, i jako nezávislý konzultant v oblasti projektového a programového řízení.

František Balogh je PMP certifikovaný projektový manažer. Studoval management informačních systémů a strategické řízení technologií a inovací, získal bakalářský titul v oboru řízení informačních systémů z American College of Computer and Information Sciences, Birmingham, AL, a titul MBA z American Sentinel University, Aurora, CO.

Prestigio

Marek Horyl

Společnost Prestigio, mezinárodní výrobce stylových IT produktů pro domácnost i kanceláře má nového provozního ředitele (COO) Marka Horyla,který povede rozšiřující se aktivity společnosti.
Prestigio je rychle rostoucí a dobře zavedenou mezinárodní značkou, jejíž portfolio obsahuje spotřební elektroniku a IT příslušenství. Je zastoupena ve 32 pobočkách a prodává se v 70 zemích. Na rozvíjejících se trzích oblasti EMEA platí za jednu z nejlépe hodnocených značek. Společnost Prestigio funguje již více než deset let a orientuje se na využívání kvalitních technologií, jež se mohou srovnávat s nejlepšími značkami na trhu.

Nově jmenovaný COO bude mít kancelář v hlavním sídle společnosti Prestigio v kyperském Limassolu. Mezi jeho hlavní úkoly je dohled nad optimalizací dodavatelského řetězce produktových skupin, zajišťování transparentnosti dodávek, prosazování odbytu produktů Prestigio přímo od výrobce, zajištování případných patentů, podpora klíčových projektů/tendrů a dohled nad vývojem produktové skupiny příslušenství Prestigio.

Marek Horyl posílí manažerský tým společnosti, do níž vnese nové nápady, a díky svým znalostem vedení a zefektivňování procesů přispěje k dalšímu růstu značky Prestigio.

Markova osobnost je určena k vítězství. Má sílu, zkušenosti i úsudek, jež povedou naši společnost k úspěchu. Marek pracuje tvrdě, pečlivě, zodpovědně a nebojí se dělat rozhodnutí, když jsou třeba. Je dobrou vedoucí osobností v týmu. Jsou-li schopní lidé nejsilnější stránkou společnost, pak je společnost stejně dobrá jako její tým. Prestigio s Markem Horylem na palubě bude jedině posilovat,” prohlášil Hesham Tantawi, viceprezident pro Blízký východ a severní Afriku.

Marek získal titul MBA na liverpoolské univerzitě Johna Moorese. Devět let působil jako COO ve společnosti Asbisc Enterprises PLC (na starosti měl značku AMD, software a příslušenství), předtím pracoval 4 roky v AAC Group Prague (součást FIC Taiwan) jako manažer nákupu.

Yuri Antoshkin, který na pozici COO působil před jmenováním Marka Horyla, byl povýšen na pozici General Manager a Chief Sales Officer společnosti Prestigio.

TP-LINK

Tomáš Mathauser

Společnost TP-LINK, celosvětový dodavatel domácích a SOHO síťových produktů, uvítala v červenci letošního roku ve svých řadách novou posilu. Na pozici Key Account Managera nastoupil Tomáš Mathauser (37), který bude zodpovědný za rozvoj prodeje SMB produktů ve spolupráci s partnery s cílem zvýšit úroveň spokojenosti zákazníků. Kontaktovat jej můžete na e-mailové adrese tomas.mathauser@tp-link.com.

Do TP-LINKu přichází Tomáš Mathauser z podobné pozice, kterou zastával ve společnosti D-LINK. Dříve působil také jako produktový manažer ve společnosti Tech Data Distribution a jako obchodní specialista ve firmě RLC Praha, kde se podílel na marketingových aktivitách, rozvoji partnerských vztahů a vytváření nových obchodních příležitostí.

Tomáš má v oblasti IT a sítových produktů mnohaleté zkušenosti. S jeho angažováním očekáváme nový a neotřelý přístup k práci s partnery, která je pro nás klíčová,“ poznamenává na adresu Tomáše Felix Wang, Country Manager společnosti TP-LINK pro ČR a SR.

Tomáš Mathauser je ženatý, ve svém volném čase se věnuje sportu, zejména hokeji a lyžování. Nemůže-li Tomáš sportovat, například vinou zranění, velice rád sáhne po dobré knize.

Exit mobile version