Maximální míra automatizace se vyplatí

Společnost Haze působí na českém trhu od roku 2007. Firma během pandemie nasadila nový ERP systém Helios iNuvio, který ji pomohl vyrovnat se s růstem cen materiálu i specifiky podnikání během pandemie koronaviru.

Haze se specializuje se na výrobu a montáž technologických prvků v zemědělství, jakými jsou například boční a střešní ventilační systémy, rolovací vrata, systémy průchodů nebo zastřešení jímek na míru.

Vše pod jednou střechou

Haze si od svého vzniku zakládá na vlastním vývoji a výrobě řešení na míru potřebám zákazníka, to vše ve špičkové kvalitě a v dohodnutých termínech. Firma nabízí komplexní servis – od poradenství přes širokou nabídku produktů, jejich výrobu přesně na míru až po závěrečnou montáž a údržbu. Velký důraz klade na vývoj a aplikaci nových postupů a materiálů, díky čemuž drží krok s technologickým vývojem v oboru. Nástup pandemie však firma využila i k inovacím v oblasti podnikového informačního systému. Ten starý totiž už nevyhovoval jejím potřebám, a to zejména v oblasti skladové evidence. Ta je pro firmu, která třetinu majetku drží v zásobách, zcela klíčová.

Jeden systém na všechno

Helios iNuvio firma nasadila v roce 2020 pro zlepšení skladové evidence, ekonomiku, výrobu a mzdy. Cílem bylo automatizovat co nejvíce procesů a připravit se i na další plánové inovace jako například propojení s plánovaným automatickým skladovacím systémem. Pandemie totiž firmu naučila, že maximální míra automatizace se vyplatí.

Systém pro život v pandemii

Přechod na nový systém firmě kromě výrazně efektivnější skladové evidence umožnil podrobně evidovat výrobu, vyhodnocovat jednotlivé zakázky, a hlavně sledovat vývoj cen nakupovaných materiálů. Vedení také získalo možnost detailního vyhodnocení profitability každé zakázky. Nový systém též umožnil lepší rozložení práce mezi jednotlivé pracovníky, včetně promítnutí neschopenek a OČR do plánování personálních kapacit. Díky tomu může Haze výrazně efektivněji řídit celou výrobu a plánovat další růst.

Exit mobile version