Neefektivní práce s dokumenty prý sráží produktivitu o desítky procent

Až dva měsíce práce v roce stojí firmy ztráta produktivity zaměstnanců související s neefektivním zpracováním dokumentů. Na tuto skutečnost upozorňuje nová zpráva analytiků z IDC zpracovaná z iniciativy společnosti OKI.
Činnosti související s dokumenty přispívají každoročně až k 20% ztrátě produktivity, tak zní hlavní závěr studie IDC. Tento jev souvisí s několika trendy, kterým v prostředí současných firem působí. Jedním z nich je prudký růst možností přístupu k informacím, k němuž dochází v posledních letech. Jen mezi lety 2010-2015 se objem dat, která firmy získávají a zpracovávají, zvýšil šestkrát a podle analytiků má růst podobným tempem pokračovat i v nadcházejících letech. S tím se ale pro firmy stalo nemalou výzvou zajistit, aby přicházející informace „dávaly smysl“ a aby jejich zpracování probíhalo cenově a časově co nejefektivnějším způsobem.

Druhým zásadním trendem je stále větší pozornost věnovaná provozním nákladům souvisejících s tiskem, jejich vyhodnocování a hledání způsobů, jak firemní činnosti zjednodušit. Třetím je pak stále vyšší mobilita pracovní síly. Do roku roku 2018 by mělo 75 % zaměstnanců pracovat z mobilních zařízení, ať už z domova, na cestách nebo z kanceláří. Z toho vyplývá stále větší potřeba zabezpečeného přístupu k informacím, který pracovníci stále častěji vyžadují „kdykoliv a odkudkoliv“.

Chytrá multifunkce jako nástroj efektivity a zabezpečení?

Přístup k datům a jejich zabezpečení by se podle IDC měl stát pro společnosti prioritou. Problematická může být zejména situace v malých a středních firmách: Podle nejnovějších zjištění IDC totiž celých 75 % evropských malých a středních podniků dosud nemá zavedeno žádné postupy zabezpečení dokumentů, například uživatelské ID. Takto se tyto firmy potenciálně vystavují bezpečnostním hrozbám.

Jednou z cest, která může pomoci tyto nové požadavky vyřešit nasazení moderních multifunkčních zařízení, které nabízejí vyspělou funkcionalitu pro efektivní zpracování dokumentů i zabezpečení firemních dat. Podle zjištění IDC chytré multifunkční tiskárny splňují požadavky 70 % evropských firem, které se chystají přijmout nástroje automatizace práce s dokumenty a zvýšit tak produktivitu zaměstnanců.

Jakými možnostmi by měly chytré multifunkční tiskárny disponovat, pokud mají vyhovět současným potřebám firem? K samozřejmým funkcím by měl patřit bezproblémový tisk ze všech typů mobilních zařízení. Dále jde o bezpečný tisk z mobilních zařízení tak, aby byla zajištěna ochrana před ztrátou či zneužitím informací. Vyspělá zařízení dále mohou firmě umožnit automatizovat zavedené postupy při zpracování dokumentů, což se odrazí v rychlém nárůstu produktivity.

Chytrá multifunkční zařízení podporují automatizaci procesů při zpracování dokumentů i zabezpečení firemních dat

„V éře cloudu mohou pokročilé funkce nové generace chytrých multifunkčních tiskáren hrát klíčovou roli v modernizaci pracoviště,“ potvrzuje Terry Kawashima, ředitel OKI Europe. Například portfolio chytrých multifunkčních tiskáren OKI nabízí firmám řadu nástrojů pro zlepšení zpracování a správy dokumentů v organizaci, a tak zvýšit efektivitu. V reakci na klíčové kancelářské trendy identifikované společností IDC tyto výkonné multifunkce spojují sofistikovaný software s pokročilými technologiemi a současně zaručují maximální úroveň podpory zabezpečeného tisku z tabletů a chytrých telefonů, navýšení produktivity a zároveň zlepšení vstupu, zpracování a výstupu dokumentů pomocí vestavěného systému sXP (smart Extendable Platform).

Exit mobile version