Software pro balicí linku od A do Z: HELIOS Packaging Live na MSV

Propojení informačního systému s ručními i robotizovanými částmi balicí linky, třídění zboží a umisťování na palety, označování „chytrými“ etiketami čárovým kódem i RFID, sledovatelnost zakázky/zásilky, velkoplošný potisk kartónů, informační dotykové kiosky pro sběr a vkládání informací a stacionární i přenosné čtečky čárových kódů či RFID čipů, různé typy dopravníků, manažerské vyhodnocování a řízení systému, přednášky na související téma a zajímavá soutěž!
Když navštívíte Mezinárodní strojírenský veletrh, určitě si nenechte ujít již tradiční a úspěšný projekt „živé“ balicí linky, tentokrát v pavilonu Z. Už jste se s ním již určitě setkali při některém z minulých ročníků veletrhu. Letos však linku doprovází jedna významná novinka – aktivní zastřešení softwarovým řešením, informačním systémem HELIOS.

Ten se také stal generálním partnerem linky, která nyní nese jméno „HELIOS Packaging Live“. Budete mít možnost seznámit se s praktickými ukázkami propojení informačního systému s ručními i robotizovanými částmi balicí linky a podívat na jednotlivé části balicího procesu i z pohledu nadřazeného řídicího softwaru. Každý úsek balicí linky má svou paralelu ve sledování a vyhodnocování v systému.

HELIOS Packaging Live odpovídá situaci, kdy se v jedné výrobní hale potkává více dodavatelů (strojů, robotů, PC vybavení, informačních systémů, zařízení pro práci s čárovými kódy, apod.) a vytvářejí přitom jediný propojený homogenní celek. Robotizované pracoviště skládá výrobky do připravených obalů, robot je následně třídí a umisťuje na palety. Do hry vstupuje označování „chytrými“ etiketami (čárový kód i RFID v jednom) a balení menších naplněných krabic do smršťovací folie. Palety jsou pak ovinovačkou ovinuty folií. Technologiemi hodnými pozornosti jsou také velkoplošný potisk kartónů, informační dotykové kiosky pro sběr a vkládání informací a stacionární i přenosné čtečky čárových kódů či RFID čipů či různé typy dopravníků.

Co tedy konkrétně bude software, provázející balicí linku v rámci MSV, řešit? Například traceabilitu (sledovatelnost zakázky/zásilky). Důležitou součástí linky jsou i skladové systémy. Budete mít také možnost podívat se i na to, jak probíhá vyhodnocování a řízení, které díky informačním systému již není černou můrou manažerů, ale pravidelným nástrojem pro řízení.
Navíc jsou zde pro návštěvníky připraveny přednášky na související téma a též zajímavá soutěž.

Exit mobile version