VMware rozšiřuje SD-WAN i do oblasti provozních technologií

Zdroj: Pixabay

VMware SD-WAN Client a zařízení 5G Edge vyvinuté ve spolupráci se společností Intel představují nové možnosti připojení.

Společnost VMware svým zákazníkům využívajícím SD-WAN a SASE nabídne nové a vylepšené připojení vzdálených pracovníků a zařízení a inteligentní bezdrátové funkce. V souvislosti s tím oznámila rozšíření spolupráce se společností Intel na dodávání nových edge zařízení s připojením 5G, která budou podporovat další možnosti využití SD-WAN, včetně mobilních a IoT zařízení.

Vybudováním virtuální překryvné sítě nad podkladovými přenosy zvyšuje VMware SD-WAN spolehlivost aplikací tím, že reaguje na problémy s bezdrátovou nebo kabelovou sítí v řádu milisekund, jak je požadováno u dnešních aplikací poskytovaných přes internet. VMware SD-WAN a SASE dále podporují široké spektrum přenosových služeb včetně LTE/3G, satelitního přenosu a pevných linek, jako je MPLS nebo vysokorychlostní internet, což zvyšuje flexibilitu připojení WAN.

Díky VMware SD-WAN mohou zákazníci využívat tyto transportní služby s větší důvěrou. Jak ukázaly testy z praxe, VMware SD-WAN dokáže o více než 40 % zlepšit kvalitu uživatelské zkušenosti u hlasových a video aplikací při použití satelitního a mobilního připojení. Vedle kvalitnějšího poskytování aplikací umožňuje platforma dosáhnout vyšší míry využití sítě pomocí adaptivních prahových hodnot nastavených na základě poznatků z reálného provozu více než 100 000 mobilních a satelitních připojení, která v současné době užívají zákazníci společnosti VMware.

Jak uvádí VMware, tato vylepšení udávají směr pro integraci API řídicí vrstvy a AIOps s platformami operátorů 5G na podporu pokročilých individuálních úprav služeb pomocí dělení sítí a integrace RIC, což poskytovatelům služeb umožňuje lépe řešit požadavky podniků na sítě WAN. Pro podniky bude kombinace API, AIOps a dělení sítě přínosem v tom, že zlepší ekonomickou stránku i poskytování a správu služeb. VMware SD-WAN a SASE navíc s pomocí privátní mobilní sítě VMware zlepší konektivitu, posílí výpočetní kapacitu a zlepší přehled v edge prostředích, která se rychle rozvíjejí.

Očekává se, že klient VMware SD-WAN bude k dispozici v 1. čtvrtletí účetního roku 2024 společnosti VMware.

VMware dále rozšiřuje spolupráci se společností Intel, aby mohla přinášet nová řešení v prostředí edge. Společně pracují na tom, aby umožnily zákazníkům s větší jistotou využívat bezdrátové připojení jako posílení nebo náhradu stávajících metalických připojení a zároveň rozšířily okruh využití SD-WAN, například na vozidla v pohybu, bankomaty nebo zařízení IoT. Prvním v nabídce bude zařízení malých rozměrů s energeticky úporným procesorem Intel Atom řady C určené pro malé pobočky, následované verzí vybavenou 5G. Celá tato řada zařízení, která by měla být k dispozici v průběhu kalendářního roku 2023, nabídne zvýšenou propustnost WAN, nejnovější technologii WiFi, integrovanou eSIM pro zjednodušení zprovoznění a hospodárnější provoz.

Exit mobile version