Jméno a heslo už nestačí

Společnost Entec, distributor s přidanou hodnotou, dodává řešení podnikové infrastruktury a zaměřuje se zejména na bezpečnost. Nedávno Entec podepsal distribuční smlouvu se společností Swivel Secure ohledně dodávání víceprvkové autentizace. Co toto řešení znamená vysvětluje Vladimír Brož, Senior Business Development Manager a David Vambera, Junior Systems Engineer.

Zabýváte se zejména bezpečností. Považujete vaše portfolio za úplné, nebo hledáte další?

Vladimír Brož, Entec
Vladimír Brož, Entec

Vladimír Brož: Pokud vezmu počítačovou bezpečnost jako široké odvětví, pak naše portfolio v současné době rozhodně úplné není. Snažíme se jej však rozšiřovat tak, aby do toho, co už máme, nám nové distribuční značky zapadly a nebyly vůči sobě konkurenční. Swivel Secure tedy naše bezpečnostní portfolio doplňuje o víceprvkovou autentizaci například vůči firewallu SonicWall, který už v distribuci máme. Uživatelé jsou tak schopni se bezpečně vzdáleně přihlásit do své firemní sítě, ke svým firemním prostředkům a využívat svých firemních nástrojů a aplikací.

Co tedy Swivel Secure  jako řešení umí?

David Vambera, Entec

David Vambera: Díky víceprvkové autentizaci jsou data uživatelů a jejich aplikací ve firemní síti daleko více chráněna proti zneužití, zejména proti přihlášení osob, které v ní nemají co dělat. Nejdůležitější vlastností Swivel Secure je schopnost integrace do nástrojů, které většina firem používá, jako například Office 365, O365, Exchange, podnikové informační systémy a další prostředky, které jsou využívány denně. Vícefaktorová autentizace pracuje s více přihlašovacími prvky, které spolu souvisejí. Tedy například že přihlašovaná osoba něco ví (PIN, heslo apod.), něco má (mobil, čtečka…) a něco, co je (biometrie apod.).  Swivel Secure tedy slouží k tomu, aby autentizoval uživatele, třeba i pomocí single sign on, tj. jednoho přihlášení ke všem aplikacím které používá, a zde je už úplně jedno, jestli jsou v jeho organizaci přímo on-premise v tomto podnikovém prostředí jež zákazník vlastní, nebo v cloudu. Aby Swivel Secure fungoval, musí běžet v nějakém uživatelském prostředí, v síti datacentra, potřebuje k tomu například Active Directory, aby se spojil s databází uživatelů, portálů, aplikací, tj. aby pracoval v součinnosti s nimi.

Jde v případě Swivel Secure o nějaké nové řešení, nebo už je ve světě rozšířené?

Vladimír Brož: Swivel Secure už je na trhu řadu let, jde o celosvětovou společnost s přítomností ve více než 50 zemích, vlastní přes 20 globálních patentů a řešení této společnosti využívají komerční podniky, státní organizace i finanční instituce.

Kdo je typický zákazník?

Vladimír Brož: Typickým zákazníkem je kdokoliv, kdo potřebuje zajistit bezpečný přístup do svého podnikového prostředí, sítě, ke svým prostředkům a uvědomil si, že pouhé jméno a heslo je již mrtvé a překonané, a že je třeba se přihlašovat ke svým prostředkům bezpečněji. Je přitom jedno, zda jde o velkou komerční společnost, menší firmu, nebo státní správu.

Kde se dá toto bezpečnostní řešení pořídit?

Vladimír Brož: Bezpečnostní řešení Swivel Secure se dá pořídit přes síť našich prodejních partnerů, resellerů Entec.

Exit mobile version